MSH WIZAN

Walne zebranie MSH WIZAN 2019

W dniu 14.05.2018 w Restauracji Adria w Andrychowie odbyło się walne zebranie przedstawicieli MSH WIZAN
W imieniu Zarządu sprawozdanie złożył prezes Jerzy Chylewski, następnie udzielono absolutorium członkom zarządu. Na spotkanie przybyli także  m.in. wiceburmistrz Wojciech Polak, przewodnicząca Rady Miejskiej Alicja Studniarz,

Spółdzielnia działa na rynku od 73 lat i obecnie prowadzi 51 sklepów spożywczo – przemysłowych, sklepów przemysłowych i ma 2 magazyny towarów masowych. Spółdzielnia liczy 886 członków. Średni udział członka to 421 zł a pracownika 435 zł.Obecnie w WIZANIE zatrudnionych jest 399 osób. Co pokazuje znaczny spadek w stosunku do poprzednich lat. W 2016 roku w spółdzielni pracowało 444 pracowników.

- Staramy się kupować działki, na których stoją nasze sklepy. – zaznaczył też prezes. - Wprowadzamy zmiany. Co sobotę będą degustacje w naszych sklepach. –mówił J. Chylewski

Sprzedaż netto w 2018 roku wyniosła prawie 51 mln zł, czyli o 2 mln zł mniej niż w 2017 roku. Obroty netto spółdzielni zamknęły się w kwocie 90 mln zł w 2018 roku. Rok zakończono zyskiem.

Zapraszamy do obejrzenia krótkiej fotorelacji.
73 lat istnienia
63 placówek